Kerigolfin tarina

Suomalaisen golfin ikonia Mikko Ilosta lainaten: ”Kerigolf on suomalaisessa golfissa lähes legendaarinen kenttä”.  Tulevina vuosina siitä tehdään entistä ehompi.

Ronald Freamin itäsuomalaiseen metsämaisemaan suunnittelema Kerigolfin kenttä kulkee jylhän kauniissa maisemissa, jossa korkeuserot ja dogleg-väylät tuovat peliin oman vahvan mausteensa. Peruskunnostus on ajankohtainen kaikilla 80-luvulla rakennetuilla kentillä. Golfbuumin vahvistuessa Kerigolfissa on päätetty aloittaa omaleimaisen kentän kehittäminen yhdessä suomalaisen golfin suurnimen, Mikko Ilosen kanssa.

Kehitystyön ytimessä on kokonaisvaltainen golfelämys, joka syntyy paitsi kentällä, myös sen ulkopuolella. Siihen kuuluu esimerkiksi kentän ainutlaatuisten piirteiden korostaminen ja Kerigolfin tarinan kirkastaminen. Kaudella 2022 käynnistynyt uudistustyö on suurin panostus kenttään sitten rakentamisen. Kehitystoimenpiteet toteutetaan vaiheittain tulevien vuosien aikana.

Hiljattain avattu uusi klubitalo tarjoaa hulppeat näkymät alueelle. Uuden klubiravintoloitsijan antimet maistuvat niin ennen kuin jälkeenkin pelikierroksen. Ravintolan oman panimon oluita voi nauttia kioskilla, ravintolassa tai ostaa mukaan kotiin viemisiksi. Saunan lempeissä löylyissä pelikierroksesta palautuu nautiskellen.

Juhannuksesta alkava ja heinäkuun loppuun asti ulottuva aika on Kerigolfissa kiireisintä sesonkia, eikä vähiten Savonlinnan Oopperajuhlien takia. Heinäkuiset oopperajuhlat tuovat alueelle kymmeniätuhansia turisteja – myös golffareita. Sekaan kuitenkin mahtuu, kun varaa heinäkuun lähtöaikansa ajoissa.