Kesää kohti…

Vähän erikoisemman talven jälkeen ollaan poikkeusoloista huolimatta valmistautumassa uuteen golfkauteen. Talven vähäiset lumet ovat likimain sulaneet, vaikka perinteisesti Huosionharjun maisemiin on vielä yksittäisiä lumi- ja jäälaikkuja jäänyt. Kentän avaamista valmistelevat työt ovat käynnissä normaalissa aikataulussa. Myös kentän ympäristöä on viime kauden päätteeksi ja nyt keväällä ehostettu Räinän Pekan vetämän talkooporukan voimin.

Ykkösväylän ympäristön maisemat on savotoitu edustuskuntoon, mistä tuloksena  on konehallin tontilla kuivumassa parikymmentä verkkosäkkiä laadukasta pilkettä. Ne on tarkoitus markkinoida ennen tulevaa syksyä. Lisäksi 6. väylältä on poistettu  pari yksittäistä kuivaa puuta, joista varsinkin sitä sisäkurvin puoleista koivua monella tulee varmasti ikävä… Kuutosen vanha kulkusilta on korvattu uudella loivemmalla tienpätkällä, joka tasaa hengitystä ennen vaativaa avauslyöntiä. Talven aikana tuulen ja lumen pudottamat oksat ja risut on myös talkooporukalla kerätty pois, joten kentän puolella liikuttaessa ei kompastumisen vaaraa pitäisi olla.

Kaikkea suunniteltua ei talven keliolosuhteiden takia pystytty toteuttamaan. Reunametsiköiden maisemaharvennukset väylillä 11-15 jäivät vielä odottelemaan kunnon talvea.

Kentän ruohopinta on talvehtinut  hankalista ja vaihtelevista sääolosuhteista huolimatta ilmeisesti kohtuullisen hyvin. Tilanne tarkentuu, kun kasvukausi pääsee vauhtiin, mutta ensimmäisten havaintojen perusteella odotukset ovat varovaisen toiveikkaita.

Kentän avautuessa elämme vielä ehkä pitkäänkin kauden mittaan poikkeusoloissa, mikä säätelee tekemisiämme, myös golfkentällä. Noudatetaan ohjeistusta ja nautitaan pelaamisesta.

Hyvää ja turvallista golfkesää!

Kenttätoimikunta