Ilonen Design suunnittelukumppaniksi Kerigolfin kehityshankkeeseen

Kerigolf – yksi Suomen perinteisimmistä golfkentistä – käynnistää mittavan, monivuotisen kentän kehityshankkeen. Rima on laitettu korkealle ja kyseessä on Kerigolfin huomattavin panostus sitten kentän rakentamisen. Samalla kun kentälle luodaan Master Plan ja uudistetaan vaiheittain kentän laatutekijöitä ja pelattavuutta, keskiössä on myös asiakaskokemus ja golfelämys. Kerigolf on kuuluisan kenttäarkkitehti Ronald Freamin huikea luomus, joka tullaan nyt päivittämään kentän perintöä ja henkeä vaalien 2020-luvulle.

Kehityshankkeen kumppanina toimii Suomen kautta-aikain menestyneimmän ammattilaisgolfarin Mikko Ilosen suunnittelutoimisto Ilonen Design. Mikko Ilonen itse toimii toimiston Lead Golf Course Designerina ja on ”hands-on” mukana projektissa. Ilonen Designin filosofiana on maailmanluokan golfkentän suunnittelun ja toteutuksen lisäksi osallistua hankkeissaan kokonaisvaltaisen golfkokemuksen kehittämiseen ja palvelumuotoiluun. Ilonen Design on tällä hetkellä aktiivisesti mukana myös Kytäjä Golfin ja Tammer-Golfin hankkeissa.

”Kerigolf on päässyt monelta meikäläiseltä vähän unohtumaan ja se, että pääsemme uudistamaan sitä paikallisen tiimin kanssa, on minulle ja Ilonen Designille erittäin tärkeä ja mieluinen projekti. Olemme luonnollisesti todella innoissamme että pääsemme kehittämään Kerigolfia uudelle tasolle”, sanoo Mikko Ilonen.

”Kerigolfin maa-alue on ainutlaatuinen Suomigolfissa ja mielestäni Suomen paras paikka golfkentälle. Useat maailman parhaista golfkentistä sijaitsevat Kerigolfin tapaan hiekkapohjaisilla mailla. Tästä syystä Kerigolfin kehittämisessä on mieletön potentiaali”, arvioi Design Partner Kai Hulkkonen Ilonen Designilta.­

 

”Olemme erittäin iloisia, että Ilonen Design innostui hankkeestamme ja otti haasteen vastaan. Löysimme nopeasti yhteisen lähestymiskulman ja koko kehitystiimillä on valtava into päällä palauttaa Kerigolf taas suomalaisten golfkenttien paalupaikalle”, kertoo Kerigolfin toimitusjohtaja Soili Pelkonen.

”Vaikka kenttäkehityksen vaikutukset tulevat näkymään vaiheittain sitä mukaa kun ne valmistuvat, toteutus käynnistyy välittömästi. Uusia palveluita ja tapahtumakonsepteja marssitetaankin esille jo tulevana kesänä”, Pelkonen jatkaa.

Mikko Ilosella on myös omakohtainen suhde Kerigolfiin. ”Vietin nuorena poikana kesiä Itä-Suomessa isäni sukutilalla, josta ajelimme usein Kerigolfiin pelaamaan. Muistoni huipentuvat vuoteen 1996, jolloin voitin juniorien reikäpelin Suomen mestaruuden Kerigolfissa, varmasti pitkälti myös hyvän kenttätuntemuksen ansiosta”, Ilonen muistelee.