HAEMME TOIMITUSJOHTAJAA

Kerigolf Oy hakee toimitusjohtajaa johtamaan ja kehittämään yhtä Suomen legendaarisimmista golfkentistä.

Tuore strategiamme ja Ilonen Designin toteuttama pitkänaikajänteen kehityssuunnitelma tarjoavat Sinulle kehykset ja eturivin paikan olla rakentamassa jotain poikkeuksellista alan parhaiden tekijöiden kanssa. Voit olla jo kannuksesi golf -toimialalla hankkinut henkilö – tai yhtä hyvin liike-elämän palveluksessa toimiva ammattilainen, jolle uran vaihto golfin pariin olisi toiveiden täyttymys.

Tunnistatko itsesi?

 • Olet idearikas, näkemyksellinen ja nopeasti asioita hahmottava johtaja, joka innostuu ja saa toiset innostumaan.
 • Hahmotat kokonaisuuksia, osaat organisoida ja sinulla on kyky laittaa asiat tärkeysjärjestykseen.
 • Sinulle on itsestään selvää, että toimitusjohtaja on aina myös jokaisen organisaation ykkösmyyjä.
 • Tulkitset ja analysoit vaivattomasti numeroita liiketoiminnan taustalla ja pystyt kehittämään niiden pohjalta toimintaa.
 • Ymmärrät, että menestyksen ja hyvien tulosten ytimessä on aina asiakaskokemus ja sinulle sen kehittäminen on intohimo
 • Olet hengenluoja, tulet toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa ja kommunikoit selkeästi sekä suullisesti että kirjallisesti.

Näin haet

Lähetä meille vapaamuotoinen hakemuksesi, sekä sen liitteenä CV. Kerro miksi juuri sinä olisit paras valinta tähän unelmatehtävään. Hakemuksesi tulee olla perillä 15.10. mennessä.

Lisätietoja tehtävästä ja valintaprosessista antaa:

Petri Vahvelainen
0500 675 530
petri.vahvelainenbiztech.pro

Kerigolf

Kerigolfin kenttä sijaitsee Savonlinnassa, 17 km kaupungin keskustasta itään, luonnonkauniilla hiekkaisella harjualueella.

Kenttä valmistui v. 1990, ja sen suunnittelusta vastasi korkealla ambitiotasolla amerikkalainen golfarkkitehti Ronald Fream. Valmistuessaan kenttä oli yksi maamme legendaarisimmista kentistä keräten paljon kiitosta alan harrastajilta sijoittuen korkealle sijalle myös valtakunnallisissa golfkenttien vertailuissa.

Kenttäyhtiö, Kerigolf Oy, omistaa kaikki kentän ja kentän toiminnan kannalta tarpeellisten rakennusten vaatimat maa-alueet yhteispinta-alaltaan n. 60 ha. Aktiivisia osakkeenomistajia yhtiössä on 502 kpl, suurimmatkin yksittäiset omistajat omistavat vain muutamia osakkeita, joten mikään yksittäinen omistajataho ei määritä yhtiön päätöksentekoa.

Talous ja henkilöstö

Yhtiö on vakavarainen ja lähes velaton. 31.12.2022 päättyneen tilikauden tunnusluvut olivat seuraavat:

 • Liikevaihto 719.371 €
 • Tulos 14.560 €
 • Oma pääoma 1.992.219 €
 • Taseen loppusumma 2.206.787 €

Yhtiöllä on toimitusjohtajan lisäksi vakituisessa työsuhteessa kenttämestari sekä koneiden ja kaluston korjaamisesta ja huollosta vastaava kenttähenkilö, tämän lisäksi yhtiössä työskentelee määräaikaisessa työsuhteessa 5-7 kausityöntekijää.

Hallitus ja Strategia

Yhtiön hallitus vaihtui kokonaisuudessaan kaksi vuotta sitten.

Uusi hallitus päätti keskittyä strategiassaan kolmeen pääasiaan: Strategiakautemme kehittämisen pääalueita ovat osakeomistus ja pelaaminen, kentän master plan sekä Kerigolfin brändi.

Haluamme tuottaa ensiluokkaisia golfin pelaamiseen ja oheistoimintoihin liittyviä palveluja niin paikallisille kuin vieraspelaajillekin. Pyrimme tarjoamaan onnistumisen kokemuksia sekä tavallisille golfareille kuin riittäviä haasteita myös edistyneimmille pelaajille. Lisäksi haluamme tuottaa mitattavaa lisäarvoa yhteistyökumppaneillemme.

Tavoitteenamme on toteuttaa strategiakaudella osakeuudistus

Osakeuudistuksella pyritään toisaalta korostamaan pelaavien osakkeenomistajien asemaa sekä toisaalta keventämään niiden osakkeenomistajien vastiketaakkaa, jotka eivät aktiivisesti pelaa. Näillä ja jäljempänä mainittavilla kentän kehittämiseen liittyvillä toimenpiteillä uskomme, että strategiakauden aikana syntyy yhtiömme osakkeille lisäarvoa ja täten myös toimivat jälkimarkkinat.

kuulemme ja informoimme säännöllisesti yhteisöämme

Järjestämme merkittävistä uudistuksista kyselyjä ja pidämme infotilaisuuksia osaakkeenomistajillemme sekä sisaryhtiömme Kerigolf ry:n jäsenille. Merkittävimmät päätökset teemme osakeyhtiölain mukaisesti yhtiökokouksessa.

Parannamme asiakaskokemusta

Tarkoituksena on strategiakaudella päivitää mm. klubitilamme, ottaa käyttöön uusia teknisiä sovelluksia sekä uudistaa kentän opastusjärjestelmämme.

Olemme myös aloittaneet kentän kehittämisen ja tilanneet Ilonen Design Oy:ltä Master Plan-suunnitelman, joka käsittää koko kentän ja harjoitusalueiden päivityksen. Kyseisen suunnitelman mukaiset työt tehdään pääosin tällä strategiakaudella. Suunnitelman valmistuttua olemme kahtena ensimmäisenä vuonna päivittäneet kenttäämme n. 200.000 €/vuosi. Master Planin soveltamiseksi käytäntöön, sekä kentän jokakesäisen huippukunnon varmistamiseksi olemme myös tehneet yhteistyösopimuksen MG (Master Greenkeeper) Janne Lehdon kanssa, jota pidetään maamme johtavana osaajana golfkenttäagrologian osalta.

Näillä uudistuksilla ja kehitystoimilla uskomme palauttavamme Kerigolfin legendaarisen maineen, jolloin olemme kaikkien suomalaisten golfareiden kiinnostava pelikohde. Mittarina lisääntyvien pelaajamäärien ja pelituottojen lisäksi tulemme käyttämään valtakunnallista joka toinen vuosi toteutettavaa kenttäranking-arvostelua, jossa tavoittelemme paluuta TOP 10-sijoitukseen.

Pelaajat

Yhtiömme Kerigolf Oy koostuu siis 502 aktiivisesta osakkeenomistajasta. Seuratyöstä vastaa Kerigolf ry., jonka jäsenmäärä on 822 henkilöä.

Oy ja Ry tekevät saumatonta yhteistyötä mm. uuspelaajahankinnan ja kilpailujen järjestämisen osalta. Kenttämme vuotuinen kokonaiskierrosmäärä on tällä hetkellä hieman alle 20.000 kierrosta. Tästä vieraspelaajien määrä on n. 4.000 kierrosta/vuosi.

Toimitusjohtajan rooli

Kerigolf Oy:n toimitusjohtaja toimii varsinaisen tj-työnsä ohella myös Kerigolf ry:n toiminnanjohtajana. Tämän työn vastuut ja velvollisuudet on määritelty Oy:n ja Ry:n välisessä kotikenttäsopimuksessa.

Kuvataksemme parhaiten yhtiömme hallituksen ajatuksia tulevan toimitusjohtajan roolista yhtiömme operatiivisena veturina, niin ohessa työnkuvaan liittyvät merkittävimmät työtehtävät:

 1. Talouden ohjaus & Järjestelmät
 2. Myynti & Markkinointi
 3. Club House Management & Caddie Master
 4. Ry:hyn liittyvät asiat ja toimet
 5. Kehittäminen/Strategia
 6. Kenttä ja kentänhoito