Vaakunastaan seura tunnetaan

kerigolf_vaakuna_kulta_300x308pxKerigolf ry:n komea vaakunamerkki on saanut kiitosta. Karhu keksittiin Kerigolfin golfkentän symboliksi Kerimaan puueläinpuistosta. Nykyisen klubitalon vieressä oli lasten leikkipaikka, jossa oli erilaisia puuaiheisia eläimiä mm. karhuja. Karhua on sittemmin käytetty mm. seuran lipussa, vaakunassa, väylätauluissa ja 150 metrin etäisyysmerkkinä.

Kerigolfin vaakunan on suunnitellut lihalörtsyistään tunnettuun Laurikaisen sukuun kuuluva ”Pelle” Laurikainen. Ideanikkareina olivat mm. Charles Möller ja Matti Laamanen. Esikuvana olleet karhut veisti jo edesmennyt Paavo Tiihonen Kerimäen Makkolasta. Kerrotaan, että ensimmäisissä vaakunoissa luki ”Keriland Finland”, kun nykyisin kenttä sijaitsee Savonlinnassa.

Vaakunalla varustettu lippu liehuu omassa salossaan klubitalon edustalla koko kauden. Se nostetaan salkoon kauden alkaessa. Muut lipputangot on varattu Suomen lipulle ja sponsoreiden lipuille. Suomen lippu on käytössä paitsi juhla- ja merkkipäivinä myös silloin, kun kentällä pelataan SM-kisoja.

kerigolf_logo_pallo_300x393pxKlubin golfshopin kauppiaalla on ollut oikeus käyttää vaakunaa tuotteissa. 1990 – luvun alkuvuosina nykyisen klubitalon varasto oli täynnä tavaraa: vaakunalla varustettuja villapaitoja, slipovereja, lippiksiä, pikeepaitoja ym. Brodeeraukset olivat skottilaisen valmistajan huolella tekemiä. Eräskin amerikkalainen pelaaja olisi halunnut ostaa isolla vaakunalla koristellun lippiksen, mutta valitettavasti logolippiset oli myyty loppuun. Pikeepaitojen ominaisuuksista muistetaan parhaiten hihojen ja helmojen venyminen. Minimitasta saattoi sateella tulla maksimitta.

Alkuperäisen, perinteisen ja arvokkaan vaakunamerkin rinnalle kehiteltiin vuonna 2001 kevennetty malli. Vaakunamerkin rinnalla käytössä ollut ”heijastus” – logo jäi historiaan. Tilalle tuli kentän ja seuran tunnuksen karhun ympärille toteutettu logo. Sitä on käytetty monipuolisesti yksi- tai monivärisenä erilaisissa painotuotteissa, tekstiileissä, mainoksissa jne. Joku on saattanut löytää Kerigolfin logolla varustetun pallonkin pelatessaan.

Viereisessä kuvassa nykyinen palloissa käytetty logo.