aloittelijanpolkuGolfin aloittaminen Kerigolfissa käy helposti

Voit soittaa ensin vastaanottoon eli caddiemasterillemme p. 015 252 600. Vaihtoehtoisesti tule vierailemaan klubillemme osoitteeseen Torvelantie 67, Kerimäki.

Caddiemaster ja toimiston henkilökunta ovat golfkentän asiakaspalvelijoita, jotka auttavat ja neuvovat, joten voit huoletta kertoa olevasi ensimmäistä kertaa golfkentällä ja kysyä kuinka pääset alkuun.

Kokeilemaan?

Golfin kokeilu omin avuin onnistuu harjoitusalueella eli rangella. Seuran jäsenet  opastavat mielellään alkuun ja ottavat sinut myös mukaan kierrokselle tutustumaan itse peliin.

Rangelta löytyvä pallokone toimii poleteilla, joita voi ostaa vastaanotosta. Klubilta löytyy myös kattava valikoima mailoja lainaksi, joten omia varusteita ei tutustumisvaiheessa tai kurssilla tarvita.

Alkeiskurssi

Suositeltava tapa päästä sisälle golfin saloihin on osallistua alkeiskurssille tai kavereiden kanssa Kaverikurssille.

Kurssille voi osallistua kuka tahansa iästä ja aiemmasta kokemuksesta riippumatta, ja kurssilla opetetaan golfin perusteet sekä tärkeimmät sääntö- ja etikettiasiat, joita pelaaja kentällä tarvitsee. Alkeiskurssi antaa myös valmiuden Green Cardin eli golfin ”ajokortin” suorittamiseen. Kerigolfin golfkoulussa opettajana toimii golfammattilainen Tuomas Sistonen. Katso lisää Kerigolfin golfkoulusta.

Green Card – suoritus

Yksi merkittävä askel golfin harrastamisen alussa on Green Card - golfin ”ajokortti”. Green Cardin tavoitteena on varmistaa aloittavan pelaajan riittävät tiedolliset ja taidolliset valmiudet pelata golfia sujuvasti ja turvallisesti. Koska golfkenttä on yhteisessä käytössä, on kaikkien etu, että jokainen tuntee yhteiset pelisäännöt ja tietää, kuinka kentällä toimitaan. Green Cardin voi suorittaa alkeiskurssin yhteydessä ja siihen sisältyy golfin tärkeimmät säännöt, etiketti eli golfkäytös sekä peliosuus yhdessä opettajan kanssa. Peliosuuden tarkoituksena ei ole testata pelaajan pelitaitoa vaan sitä, että pelaaja pystyy liikkumaan golfkentällä muiden pelaajien mukana. Suoritettuaan Green Cardin ja liityttyään golfseuraan pelaaja saa ensimmäisen tasoituksensa, joka on 54.

Tasoitus 54

Tasoitus on vertailuluku, joka kertoo pelitaitosi onnistuneella kierroksella. Se mahdollistaa pelaamisen paitsi itseään myös muita pelaajia vastaan. Yksinkertaistettuna tasoitus kertoo kuinka monta lyöntiä yli par´in (= ihannetuloksen) sinun oletetaan kenttä pelaavan onnistuessasi hyvin 18-reiän kierroksella. Reikäkohtaisesti tasoitus 54 tarkoittaa kolme lyöntiä yli par´in tulosta (tasoitus 54 / 18 reikää =3). Esimerkiksi par 4 -reiällä tavoitetuloksesi on 7. Koska kentät ovat vaikeudeltaan erilaisia, vaihtelee pelitasoituksesi kenttäkohtaisesti. Voit tarkistaa pelitasoituksesi kentällä olevasta ns. slope-taulukosta.
Nämä termit kuulostavat aluksi oudoilta, mutta kurssin jälkeen nekin ovat tuttuja ja ymmärrät hyvin, mihin ja milloin tasoitusta ym. lukuja pelissä tarvitaan.