Kenttäpostia 2/2022

Kenttäpostia  2/2022

Heinäkuun Pelaaja ensin-sähköpostikyselyyn saatiin jäseniltä 92 vastausta. Parin tuhovuoden jälkeen arviot olivat merkittävästi edellisvuosia paremmat. Tulokset suosittelupisteissä (max 100) näyttävät nyt hyviltä ja ovat myös vertaisarviossa Itä-Suomen kenttien keskitason yläpuolella. Koko maan vertailussa Etelä-Suomen heikko tilanne näkyy vielä selvemmin Kerigolfin hyväksi.

Suurimmat muutokset olivat viime vuoden vastaavaan kyselyyn verrattuna viheriöt (44-> 81) ja väylät (67->88). Kaikki muutkin kenttää koskevat arviot olivat viimevuotista paremmat, mutta edelleen tiipaikkojen ja bunkkereiden arviot jäivät tyydyttävälle tasolle.

Kahden edellisen kauden täydennyskylvöt ja kasvukerrosten hoito tuottivat nyt odotetun tuloksen. Taikatemppuja ja pikavoittoja ei paljolti luonnon ehdoilla toteutettavassa kentänhoidossa tunneta, tämänhetkiseen tilanteeseen on päästy ihan normaalilla hyvällä kentänhoidolla.

Huomioidaan kulkureitit

Aiemmissa kyselyissä kritisoidut ohjausnarut on täksi kaudeksi poistettu ja lisätty uudet kulkua ohjaavat kyltit. On todella tärkeää noudattaa opasteita, jotta monilla viheriöalueilla vuosien työn tuloksena saatu pelattava ruohopeite pysyisi kunnossa. Valitettavasti havaintoja oikomisesta ja kärryjen vetämisestä jopa forelle on runsaasti. Myös autojen ajolinjat ovat osalla pelaajista olleet vähän hukassa. Noudattakaa opasteita, ettei tarvitse kaivella naruja uudelleen käyttöön.

Korjataan jäljet

Lyöntijälkien korjaaminen on pääosin sujunut pelaajilta oikeinkin mallikkaasti. Scramble-kisojen jälkeen tosin saattaa löytyä paikkoja, joissa ovat samalla neliöllä niin lyöntien kuin harjoitus-svingienkin jäljet korjaamatta. Hiekkapullojen saatavuus on toki ollut ongelma ja kaikkiin kärryihin ei ehjiä pulloja ole enää riittänyt.  Viheriöillä ei pahempaa lipsumista ole näkynyt ja olisikin toivottavaa, että nyt pelikauden loppupuolella korjattaisiin entistäkin suuremmalla huolella jäljet, ettei tuhonaiheuttajille katettaisi valmista ruokapöytää. Myös bunkkereiden haravoinnissa on jonkin verran puutteita.

Kentän kasvojenkohotus etenee näyttävästi ja uudistuneet harjoitus- ja lyöntipaikat nostavat valmistuttuaan kentän uudelle tasolle. Hankkeen tilanteesta ja edistymisestä tiedottaa kenttäyhtiö tarpeen mukaan.

Hyvää loppukautta!

Kenttätoimikunta